Etiket Sonuçları: anma

Mrt

Şehitlerimizin acısını en derinlerde üzüntüyle hissettiğimiz ve ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönemde okul olarak farklı bir anma programı hazırlamak amacıyla yola çıktık.

İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı yüreklere işlemeli, bu programda görev alan ve izleyen gençlerimizin yüreğine vatan aşkıyla büyüyecek tohumlar serpebilmeliydik.

Yüzyıllardır acılarla yaşayan bir millet olmaya alıştık da vatanımıza ihanet edem hainleri affetmeyi hiç bir zaman düşünmedik. Trablusgarp´ta Balkanlar´da, Dünya Savaşı´nda ve Çanakkale´de şehitlerin kan kokusu genizlerimizi yakarken gözyaşımızı içimize akıtmıştık da bir ölür bin doğarız diye haykırmaktan hiç vazgeçmemiştik. İşte bu direnişin çocuklarımız tarafından halkımızla paylaşılmasına aracılık ettik.

Bugün de ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerimiz olan bayrağımızı ilelebet dalgalanacağını ve marşımızı haykırdık.

Okulumuzun nihai hedefi sadece iyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir öğretmen olarak öğrencilerimizi yetiştirmek değil, vatansever ve değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek yönünde devam edecektir.

Bu anlamlı günde yüreklerimizi vatan kokan marşı ile aydınlatan Mehmet Akif´ e selam olsun, mekânı cennet olsun.

Programımızda bizi yalnız bırakmayan ve takdirlerini sunan Sayın Kaymakamımıza, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, halkımıza, değerli öğrencilerimize, değerli öğretmen arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafında düzenlenen tören ile birlikte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk saygı ve sevgi ile anıldı.

"Bütün ümidim gençliktedir."

M.Kemal Atatürk

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´mız kutlu olsun.

Okulumuz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı Kutlu Doğum Programı Cihanbeyli Belediyesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Program İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Kur´an tilaveti, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, şiirler, sine vizyon gösterileri,koro, ilahiler, oratoryo ve tiyatro gösterisi ile devam etti. Program sonunda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz.