Cihanbeyli İmam Hatip Ortaokulu Tarihçesi

2012 yılında hizmete açılan okulumuz, her geçen yıl gelişmekte ve gelişmeye devam etmektedir.

iho29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Okulumuz ilk olarak 2012 yılında hizmete açılmış ve aynı dönemde öğrenci kabulüne başlamıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında tamamı 5. Sınıf olmak üzere 4 şube ile eğitime başlamıştır. Kendisine ait bir binanın olmaması sebebiyle Cihanbeyli İmam Hatip Lisesi Yatılı Öğrenci Yurdunun etüt salonlarında 2012-2013 eğitim öğretim yılı boyunca eğitime devam etmiştir.

karne - karne23 NİSAN

2013-2014 eğitim öğretim yılı başından itibaren de Seniha-Ali Fuat Belgin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin boşaltmış olduğu geçici tahsisli binasında eğitim öğretime devam etmiştir.

yeni okul

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında özel idare tarafından Cumhuriyet mahallesine yeni yapılan hizmet binasına taşınmıştır. Hizmet binamız 3 katlı olup toplam 24 dersliklidir. Okulumuz bünyesinde müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, memur / hizmetli odası, rehberlik odası, kütüphane, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, arşiv, depo, yemekhane, enerji odası, asansör odası, su deposu, kalorifer odaları, bay ve bayan mescidi bulunmaktadır.

Okulumuzun yerleşim alanı 6668,03 m2dir. İhata duvarı ile çevrili olup, okul bahçesi düzenlenmemiştir. Yeşil alanı şuanda bulunmamaktadır. Toplam bahçe (açık alan) 5741 m2 olup okul bahçesinde voleybol, basketbol ve futbol sahaları yapımına müsait alan mevcuttur. Bahçe düzenlemesi ve yeşil alan için çalışmalar sürmektedir.

Okulumuzun bulunduğu mahalle Cumhuriyet Mahallesi olup, ilçenin merkez mahallelerindendir.

Adres    : Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No:2/2A Cihanbeyli/KONYA

Tel        : 0(332) 6734035

E-Posta : 736703@meb.k12.tr

Web      : http://cihanbeyliiho.meb.k12.tr